2010. 01. 29.
Hogy volt? - Nyitott Rés, októberi állapotok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kedves Barátaink,
átveszem a szót Novák2-től, aki a Nyitott Műhely egy nyitott réséből követte figyelemmel az eseményeket, még anno Domini MMIX. (vagyis 2009-ben). Akkor Novák2 korgó gyomorra és állandósuló nyomorra panaszkodott, s bár ez akár hevenyészett rímpárnak is fölfogható, nem mutatott affinitást az irodalom dolgai iránt. Ennek ellenére aggódom érte! Hová tűnt Novák2? Finta Laci tette volna ki aprócska szűrét? Vagy gyanakodjunk a továbbiakban minden Pistára – különösképp a Trap családnevűekre? Jó Novákunk mintha ez irányba célozgatott volna…

Akárhogy is, 2009. október 27-én Novák2 még a nyitott rés lakója lehetett, ugyanis további titkos felvételre bukkantunk, amely két gyengéd hölgy szereplésén túl Péterfy Gergely és Horváth Viktor beszélgetést lett volna hivatott rögzíteni. Attól tartok, Novák barátunk akkor már egészségügyi problémákkal küzdhetett, arra ugyanis nem fordított gondot, hogy az utókor forrásértékű dokumentumként használhassa fel a kamerája által rögzített képsorokat. A beszélgetésből ugyanis egy szót sem lehet érteni.

Magam ugyan megkíséreltem dekódolni a zörejeket, és Péterfy Gergely szavaiból egyértelműen kivettem, hogy azt a figurát, akit Michele d’Astének hívtak, egy könyvesboltban találta, teljesen véletlenül. No nem úgy, ahogy mi bukkannánk Novák2 nyomaira, ha minden lyukba-zugba belenéznénk, bár a zug stimmel: zugfordításban és zugkiadványban jelent meg a naplója Budavár visszavételének valahányszázadik évfordulójára. Horváth Viktor szavaiból azonban sajnálatosan csak ennyit értettem: történelem, történelem, történelem. Meg kell állapítsam, majdnem ugyanarról beszéltek, de egész biztos, hogy másként.

A Novák-rögzítette képsorok helyett tehát érjétek be Valuska Gábor fotóival. És további magyarázkodások helyett is érjétek be Valuska Gábor fotóival.

Tamás Zsuzsa, Horváth Viktor, Péterfy Gergely, Benedek Anna

Michele...

Péterfy

"pusztítják, dúlják Francseországot"

lejegyezte: csillag

fotók: Valuska Gábor

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés